Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Alle redenen om Vlieland eens te bezoeken op een rij

Vlieland is misschien niet het meest bekende Waddeneiland van Nederland, maar daarom niet minder leuk om te bezoeken. Het is een prachtig eiland, waar je volledig tot rust komt. Ben jij benieuwd naar wat Vlieland allemaal te bieden heeft? Lees dan dit blog, en laat je inspireren!

De natuur in Vlieland

Op Vlieland vind je meer natuur dan op elk ander Waddeneiland. Het is namelijk ontzettend groen, en er is gemiddeld gezien minder bebouwing. Je vindt er zowel duinen en wad als groene bossen, en kunt dus elke dag een andere sfeer opzoeken. Om diezelfde reden vindt je op Vlieland een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Neem vooral je camera met zoomlens mee om prachtige beelden te schieten! Veel van de hotels Vlieland liggen middenin de natuur, maar natuurlijk kun je ook een hotel zoeken dat in de bebouwde omgeving ligt. Het is maar net wat je voorkeur heeft, en wat de reden is dat je dit prachtige Waddeneiland bezoekt. Je vindt er trouwens ook een Van der Valk hotel, mocht je fan zijn van deze hotelketen. Van der Valkhotels staan namelijk bekend om hun stijlvolle kamers en goede service, en dat voor een aantrekkelijke prijs.

Wat te doen op Vlieland?

Natuurlijk kun je eindeloze wandelingen maken op dit prachtige Waddeneiland, maar soms heb je gewoon zin om iets anders te ondernemen. Een erg leuk idee voor alle leeftijden is om op pad te gaan met een boswachter en veeverzorger. Zij kunnen je niet alleen de mooiste plekjes laten zien, maar je er ook alles over vertellen. Zo maak je er tevens een interessant en leerzaam weekend van. Hou je van mooie uitzichten? Beklim dan zeker de vuurtoren. Deze staat op een dijk, en biedt je een super mooi uitzicht over zee.

Een andere super leuke activiteit voor een weekend Vlieland is natuurlijk wadlopen. Eigenlijk is wadlopen iets wat elke Nederlander een keer gedaan moet hebben. Bij Vlieland zijn er meerdere mogelijkheden en routes die je kunt volgen, maar liefst wel met een gids. Wegens het eb en vloed is het namelijk niet verstandig om zelf op het waddengebied te gaan wandelen.

Weetjes over Vlieland

Wist je al dat het gehele eiland volledig autovrij is? Je mag de auto dus niet meenemen naar Vlieland, en moet deze ergens anders achterlaten. Dit maakt het eiland super veilig voor kinderen, en bovendien heel erg sfeervol. Het eiland heeft daarnaast maar liefst 40 rijksmonumenten, welke allemaal in Oost-Vlieland liggen. Door de vele gekleurde huisjes op het strand wordt Vlieland ook wel eens het Ibiza van Nederland genoemd. Wil je het zelf eens ervaren? Boek dan het Van der Valkhotel of een van de andere hotels in Vlieland om het eiland met eigen ogen te zien.

Geef een reactie