Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Bureaus: bestaat de ideale werkplek?

Ik zit zoals veel mensen nogal vaak achter bureaus. Ik durf wel te zeggen dat ik daar tenminste de helft van mijn tijd achter doorbreng. Dat is nogal wat. Het zijn steeds andere bureaus, dat wel.  De ene staat in een heerlijke ruimte, maar is klein, op een andere plek heb ik een enorm bureau in een drukke kantoortuin. Ik vind dat het nogal uitmaakt waar je werkt. Ik merk dat de omgeving, maar ook het bureau zelf een grote invloed heeft op je productiviteit. Dat deed me wel afvragen of er een ideale werkplek bestaat.  Is er een plek waar je en heerlijk zit en productief bent? Natuurlijk, die zijn er, maar zijn ze er veel? Zoals gezegd heb ik meerdere werkplekken en ik merk het verschil. Ik ben niet overal even hard aan het werk. Hoe komt dat eigenlijk?

Van kantoortuin naar studeerkamer

Ik werk in een kantoortuin die vol staat met mooie, grote bureaus. De bureaus zijn echt ideaal. Ik heb er alle ruimte en kan al mijn spullen kwijt ondanks het feit dat er ook nog een computer op staat. Van zo’n bureau kan ik thuis alleen maar dromen. Daar past hij niet eens in mijn studeerkamer. Maar toch is de kantoortuin verre van ideaal. Het is er altijd druk en rumoerig, er gaat altijd wel een telefoon en het is er vaak ijskoud door het moderne klimaatsysteem. Natuurlijk verzet ik daar aardig wat werk, maar ik ben ook snel afgeleid of ik klets met de buurvrouw. Bovendien moet ik regelmatig aan de wandel om warm te worden. Ik heb ook een thuiswerkplek. Daar heb ik een heel klein bureau. De helft van mijn spullen ligt om me heen op de vloer, maar het is er warm, er draait een aangenaam muziekje en ik word nergens door afgeleid. Als ik heel veel moet doen, werk ik thuis. In een ideale wereld stond het prachtige bureau van de kantoortuin op mijn studeerkamer thuis. Dan was dat de ideale werkplek.

Bureaus in alle soorten en maten

Bureaus heb je in alle soorten en maten. Ik heb echt liever een groot bureau, maar die past niet overal in. Uiteindelijk is de ruimte waarin je werkt ook erg belangrijk. Een combinatie van goede voorzieningen en een goed klimaat zowel qua sfeer als temperatuur is erg belangrijk om productief te zijn. Overigens zal het per persoon heel erg verschillen waar hij het meest productief is. Er zijn mensen die juist lawaai en kou nodig hebben om veel af te leveren. De ideale werkplek is dus persoonlijk. Zorg dus dat je zoveel mogelijk persoonlijke invloed hebt op de plek waar je werkt. Dat bevordert je productiviteit.

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén