Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Dit zijn de leukste kerstactiviteiten

De kerstvakantie is zonder twijfel mijn favoriete tijd van het jaar. Ten eerste hou ik enorm van de knusse sfeer van het kerstseizoen. Bovendien is dit de perfecte tijd om even uit te rusten en alleen maar leuke dingen te doen. Heb jij al plannen voor in je kerstvakantie? In deze blog deel ik een aantal leuke en bijzondere ideeën om je vrije tijd in de kerstvakantie door te brengen. 

Bezoek een echte kerstmarkt

Niks geeft een groter kerstgevoel dan het bezoeken van een echte kerstmarkt. En dan heb ik het niet over de kerstmarkten in Nederland. Die zijn namelijk niks vergeleken met de kerstmarkten in Duitsland. In Duitsland pakken ze elk jaar groots uit met kerst en de kerstmarkten zijn daar dan ook gigantisch. Elk jaar pak ik samen met een paar vriendinnen de auto en rijden we ‘s ochtends vroeg richting ons buurland om een kerstmarkt te bezoeken. Na een dagje rondlopen en het opsnuiven van alle kerstsferen, rijden wij aan het eind van de avond weer terug naar Nederland. Deze activiteit kost je alleen benzine en een paar gluhweintjes en je krijgt er een enorm kerstgevoel voor terug!

De ultieme kerstgedachte

Tijdens het kerstseizoen vind ik het altijd even belangrijk om stil te staan bij de echte kerstgedachte: Teruggeven aan de samenleving. Ik vind het altijd belangrijk om dankbaar te zijn voor wat ik heb en ook iets terug te doen voor de wereld. Elk jaar doe ik daarom minstens 1 dag in de vakantie vrijwilligerswerk. Dit is niet alleen een hele goede activiteit, maar het is ook nog eens enorm leuk. Het ene jaar ben ik omringd met kinderen en het andere jaar waan ik mij tussen de rollators in een bejaardentehuis. Je ontmoet enorm veel bijzondere mensen en krijgt er veel voldoening voor terug. Iedereen is je enorm dankbaar met het kleine beetje tijd dat jij voor ze vrijmaakt. 

De kerst calorieën eraf schaatsen

We weten allemaal dat we ons elk jaar met kerst weer tonnetje rond eten. Het leek me dus een goed idee om ook een sportieve activiteit toe te voegen aan dit lijstje. En wat is er nou een meer winterse sport dan schaatsen! In Nederland hebben we helaas niet altijd de mazzel dat er natuurijs ligt, maar gelukkig zijn er genoeg schaatsbanen. Dus haal weer eens je schaatsen onder het stof vandaan en spendeer een dagje met stuntelen op het ijs. Sluit de dag af met een warme chocomel of theetje binnen en het kerstgevoel is meteen aanwezig!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén