Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Hoe vind ik een baan?

Mijn blog staat vandaag in het teken van het vinden van een baan. Ik ga ervan uit dat vele van jullie enig idee hebben hoe je een vacaturen kan vinden voor een baan. Zelf leek het mij leuk om eens op onderzoek uit te gaan naar welke mogelijkheden er allemaal zijn. Maar ook wat er allemaal bij komt kijken bij het zoeken van een nieuwe baan.

 

Hoe begin je de zoektocht?

Een baan vinden is niet altijd even gemakkelijk, er zijn veel dingen die je kan voorbereiden om het sollicitatieproces succesvol te laten verlopen. Er zijn veel plekken tegenwoordig waar je vacatures kan vinden zoals bijvoorbeeld in de zaterdagkrant maar ook op het internet is veel te vinden. Tegenwoordig wordt social media ook veel gebruikt door bedrijven om zo hun personeel te vinden. Gebruik deze bronnen om eens goed te kijken wat het aanbod is op het moment. Dit onderzoek helpt je met de voorbereiding om je droombaan te vinden.

 

De voorbereiding

Zelf geloof ik niet in het vinden van je droombaan, je zoekt een baan die voldoet aan je eisen. Ik ben van mening dat als je de lat zo hoog legt dat je nooit die geweldige droombaan vind. Alles heeft voor- en een nadelen en dat geld absoluut ook voor een baan. Wel vind ik dat je gelukkig moet zijn met je baan en dat het niet alleen maar energie moet kosten. Ik stel zelf graag doelen waardoor ik mijn ambities en wensen realistisch houd. Je netwerk gebruiken is erg handig tijdens het solliciteren, kijk eens in je netwerk of er mensen zijn die je kunnen helpen. Zorg dat je CV en motivatie brief up to date zijn en ook gecontroleerd door een derde. Dit laatste moet natuurlijk niet maar is wel een aanrader. Deze tip kreeg ik van uitzendbureau Den Haag Binck, zij vertelde mij dat het goed is als je iemand anders eens laat kijken naar je cv en motivatie brief. Samen kunnen jullie sparren over eventuele aanpassingen. Ook is het handig om je motivatiebrief te schrijven aan de hand van de vacaturen waar je op gaat solliciteren.

 

De zoektocht

Zorg dat je een plan van aanpak hebt want zoals ik al eerder zei staan er al alleen online honderden vacatures. Neem bijvoorbeeld één dag om eens lekker op jacht te gaan en kader voor jezelf wat jou interessant lijkt om te doen. Ook een belangrijk punt is dat je linkedIn up tot date is want tegenwoordig kijken veel headhunters hierop. Ook als je uitgenodigd wordt voor een gesprek gaat de werkgever op onderzoek uit, houdt hier rekening mee. Misschien een idee om je facebook nog eens goed te checken hoe je overkomt.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén