Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Binnenkort op kamers? Hier een kleine checklist  

Het is natuurlijk hartstikke fijn thuis maar op een gegeven bent ben je er gewoon toe om op eigen benen te staan. Meestal kom je in deze fase als je gaat studeren of werken. Heb je een baan dan kies je meestal meteen voor een appartement of huis maar ben je nog student, dan kies je meestal voor een studentenkamer. Ga jij binnenkort dus op kamers? Dan ga je een ontzettend leuke tijd tegemoet maar waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden als je, je studentenkamer gaat inrichten? In dit blog een kleine checklist voor je zodat je alle benodigdheden in huis (kamer) hebt.

Meubels (met opslagruimte)

Zonder meubels wordt het uiteraard een beetje lastig leven in je studentenkamer. Daarom is het goed om van te voren al op zoek te gaan naar een bed, stoelen en/of een bank en een bureau. Je bed is uiteraard om in te slapen of om lekker op te chillen. Daarnaast heb je natuurlijk een meubel nodig waar je op kan zitten. Studentenkamers zijn vaak helaas niet al te groot dus meestal gaat een bank niet passen. Stoelen volstaan daarom ook prima voor deze ruimte. Daarnaast heb je sowieso een stoel nodig voor achter je bureau zodat er ook op zijn tijd gestudeerd kan worden. Als je, je meubels gaat kopen kijk dan of je meubels kan aanschaffen met opslagruimte. Dit scheelt weer qua ruimte in je kamer.

Internet

De student van tegenwoordig is bijna getrouwd met zijn of haar laptop en smartphone. Er zijn nog maar weinig hogescholen en universiteiten waar niet met een laptop wordt gewerkt. De digitale wereld is de toekomst en daarom heb je ook thuis internet nodig. Vaak zit internet al bij de huur inbegrepen net zoals gas/licht en water maar check dit wel altijd even voor de zekerheid. Niks is zo vervelend als dat jij straks op je studentenkamer zit zonder internet. Ten eerste kan je dan niet studeren maar ten tweede wordt Netflix of iets anders kijken ook een beetje lastig.

Een koelkast

Het ligt er natuurlijk maar net aan in wat voor studentenkamer of studentenhuis je komt te wonen maar in vele gevallen is de keuken een gedeelde ruimte. Dit betekent dus ook dat je, je koelkast moet delen. Dit is natuurlijk niet zo erg maar het kan dan best is zijn dat jouw huisgenoot er met jouw avondeten of toetje vandoor gaat. Wil je dit soort dingen voorkomen of hou je gewoon van gemak? Schaf dan een eigen koelkast aan. Je kunt uiteraard nog steeds dingen in de gezamelde koelkast neerzetten maar de belangrijkste spullen hou je gewoon lekker op je eigen kamer.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén