Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Leuke winterse activiteiten voor in de kerstvakantie

De kerstvakantie is aangebroken en dat betekent dat je zeeën van vrije tijd hebt. Heb jij al plannen gemaakt voor je vrije dagen? Er zijn talloze manieren om je vrije tijd te besteden, maar het is natuurlijk extra leuk om je tijd te vullen met winterse activiteiten. Dit kun je uiteraard alleen in deze tijd van het jaar doen. Gelukkig delen wij op hetnieuwsoverzicht.nl de leukste winterse activiteiten met jou zodat je wat inspiratie op kunt doen!

Ga de kou in

Misschien zul je me voor gek verklaren, maar naar mijn mening is de winter de beste tijd van het jaar om naar buiten te gaan. Op een heldere dag is de lage temperatuur enorm verfrissend. Ga op je vrije dag eens wandelen door het bos en je zult meteen begrijpen wat ik bedoel. Of trek je oma fiets uit de schuur en maak een tochtje in de mooie natuur. En  een van de meest winterse activiteiten is uiteraard om te gaan schaatsen buiten. Na deze buitenactiviteiten kun je de dag lekker afsluiten met een warme chocomel bij de open haard. 

Organiseer een filmavondje

Als je niet zo'n liefhebber bent van de kou, kun je misschien toch maar beter een activiteit binnenshuis kiezen. Zelf krijg ik van de winter altijd enorm veel zin om lekker onder een dekentje kerstfilms te kijken. Dit klinkt misschien niet als een hele bijzondere activiteit, maar dit kun je er natuurlijk wel van maken. Nodig bijvoorbeeld een aantal vrienden uit en laat iedereen lekkere snacks meenemen. Verzamel genoeg dekentjes en kussens en leg deze neer in je woonkamer. Samen met je vrienden kun je dan uren films kijken. Kijk bijvoorbeeld alle delen van Home Alone of doe een Harry Potter marathon.

Ga kerst shoppen

Een noodzakelijke, maar wel hele leuke activiteit, is het doen van je kerstinkopen. Sommige mensen zullen dit misschien eerder als een vervelende verplichting zien, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Ga samen met iemand een hele dag naar de stad toe om al je kerstcadeaus aan te schaffen. Samen is het al veel minder erg dan in je eentje. Als je van te voren weet wat je nodig hebt, ben je zo klaar en kun je daarna ook nog een beetje voor jezelf winkelen. De dag kun je dan afsluiten door jezelf te belonen met een wijntje! Een goede tip is wel om deze dag al ongeveer twee weken voor kerst te doen, anders is het veel te druk in de winkels om ervan te kunnen genieten. 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén