Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Ondergoed, al goed

Ondergoed, iets waar we elke dag mee te maken hebben maar bijna nooit bij stil staan. Want hoewel we het elke dag aan hebben, is het niet altijd te zien en daarom geldt blijkbaar ‘uit het oog, uit het hart’. Toch is het belangrijk om eens stil te staan bij ondergoed. Het beschermt het gevoeligste deel van het lichaam en het is het dus zeker wel waard om hiervoor goede producten uit te kiezen. Maar wat voor ondergoed kan je dan het beste kiezen?

Model

Er bestaan veel verschillende modellen ondergoed. Welke je kiest is vooral een kwestie van smaak. Het meest bekende model is waarschijnlijk de boxershort. Denk hierbij aan de bekende bjorn borg boxers die je weleens boven een broek uit ziet steken. Door de langere pijpen zit een boxer erg comfortabel en kan je er goed in bewegen. De meeste boxers zitten strak tegen het lichaam aan, maar er bestaan ook lossere boxers. Deze wijdere boxers zijn luchtiger maar geven ook minder bescherming: in een strakke boxer zit alles logischerwijze nou eenmaal wat strakker vast. Naast boxers bestaan er ook slips. Dit is een erg traditioneel model en wordt voornamelijk onder de wat oudere generatie gedragen. Slips zien er vaak ook traditioneler uit omdat ze voornamelijk in simpele kleuren verkocht worden. Boxers daarentegen bestaan in de leukste kleuren en printjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. Ook bestaan er zelfs ‘souvenirs boxers’ waar de vlag van je vakantieland op bedrukt is of het logo van je favoriete voetbalclub. Nog niet tevreden met al deze keuzes? Dan kan je ook nog je eigen boxer laten bedrukken. Ook leuk als cadeautje voor iemand anders!

Stof

Naast het uiterlijk van je ondergoed, is ook de stof waar het van gemaakt is erg belangrijk. Het liefste wil je duurzaam, ademend én warmte regulerend ondergoed, deze eigenschappen worden bepaald door het materiaal. Katoen is de klassieke keuze. Katoen ademt en ventileert goed. Dit zorgt voor goede hygiëne en de juiste temperatuur. De juiste temperatuur is namelijk erg belangrijk voor je gezondheid. Een andere veelgebruikte stof is polyester. Dit is goedkoop en steeds meer kleren worden er daarom tegenwoordig van gemaakt. Polyester kleding droogt snel en makkelijk, maar je zweet er vaak wel wat sneller in. Tegenwoordig bestaat er daarom alweer een nieuwe soort ondergoed: bamboe ondergoed. Bamboevezels hebben een open structuur en daardoor zal de temperatuur altijd goed geregeld zijn bij een bamboeboxer. Ook absorbeert het veel vocht waardoor je altijd een fris gevoel zal blijven hebben.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén