Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Wanner kan je een gilet dragen?

Voor de mannen lijkt het vaak heel simpel als we het hebben over nette kleding. Een net pak, toch? Dit is in principe wel waar, maar toch zijn er nog een flink aantal varianten als je het hebt over een net pak voor de heren. Soms wil je een specifieke kleur, of juist een nog netter zwart pak voor bijvoorbeeld een gala. Je valt al gauw uit de toon als je het verkeerde pak draagt, of de verkeerde combinatie. Één van die extraatjes die er niet altijd bij hoort is een giletje. Traditioneel gezien is een gilet meer iets voor de zeer formele settings, maar het kan ook goed als modeaccessoire worden gebruikt! Daarom hier een kort overzicht van de do's en dont's bij het dragen van een gilet.

Wanneer past een gilet goed?

Ik heb het hier puur over wanneer een giletje goed rond jouw lichaam past. De afmetingen dus. Of het goed bij jouw outfit past is weer een andere vraag die ik in de volgende paragraaf ga beantwoorden. Een gilet dat goed past, is lang genoeg om volledig jouw overhemd te verbergen aan de onderkant, wanneer jij deze in jouw broek hebt gestopt. Aan de bovenkant, bij de hals is er wel ruimte om het overhemd en de stropdas te zien. Draag hieronder een nauwsluitend overhemd zodat het niet uit de bovenkant kan puilen. Het is erg vervelend om jouw hemd de hele tijd bij te moeten werken. De schouderbanden liggen strak tussen jouw schouder en nek. Als je een V-hals hebt in jouw gilet dan wil jij jouw jasje ver genoeg open laten om dit zichtbaar te hebben.

Wanneer kan je een gilet dragen?

Zoals ik al zei is het giletje, of een vest, traditioneel gezien voor erg formele gelegenheden. Bij een Black Tie dresscode draag je bijvoorbeeld een tuxedo, waar altijd een gilet bij hoort. Wel heeft het giletje dat hierbij hoort een veel lagere hals. Maar goed, een gilet is ook gewoon mooi om te dragen als "normale" nette kleding. Zo kan je bijvoorbeeld een overhemd met gilet, maar zonder jasje dragen. Dan wil je vaak wel dat de gilets dezelfde kleur zijn als de pantalon. Je verwacht hieronder eigenlijk altijd een wit overhemd met lange mouwen. Bedenk je wel dat je bij sommige gelegenheden alsnog enigszins uit de toon valt als je geen jasje bij je hebt. Ik zou daarom aanraden om altijd een bijpassend jasje bij je te hebben, ook al draag je deze liever niet.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén