Het Nieuws Overzicht

Overzicht van al het belangrijke nieuws

Nieuws

Zijn luxe haarproducten het waard?

Als je net van de kapper komt, voel jij waarschijnlijk heel goed over hoe jouw haar eruitziet. Tenminste, dat hoop ik dan maar. We zijn dan ook bereid om hier redelijk voor in de buidel te tasten. Die paar dagen dat jouw haar er dan sprankelend uitziet zijn goud waard voor veel mensen. Konden wij maar elke dag een sprankelend kapsel hebben. Elke paar dagen naar de salon gaan is misschien toch iets teveel van het goede, maar wat kan je wel doen? Er zijn veel producten die allerlei dingen beloven, maar niet zo veel waarmaken. Om dezelfde glans, structuur en andere karakteristieken van een goede kap sessie te kopiëren wil je eigenlijk soortgelijke producten gebruiken. Er zijn een aantal merken dat boven de rest uitsteekt, en één van die merken is Kerastase. Deze high-end producten zijn aanzienlijk duurder dan de variant van de Kruidvat, en de vraag is of dat het wel waard is.

Vraag advies aan

Als jij een beetje vertrouwen in jouw kapper hebt, en daar ga ik dan maar van uit, dan kan je het beste om advies vragen, en rondkijken wat voor producten zij gebruiken. Deze mensen werken dag in-dag uit met haarverzorging, en weten als het goed is meer dan wie dan ook over verschillende producten. Wie weet kunnen zij jou ook een goedkoper merk aanraden, maar voor het echte werk wil je eigenlijk dezelfde producten. Goedkopere varianten bevatten vaak wel dezelfde ingrediënten, maar veelal in zeer lage concentraties. Hierdoor heb je er soms zelfs helemaal niets aan. Ook kunnen duurdere merken meer natuurlijke ingrediënten gebruiken dan de prijsvechters. En als jij bereid bent geld uit te geven aan de kapsalon, waarom dan niet aan diezelfde producten die zij gebruiken?

Zuiniger en effectiever

Juist ook omdat duurdere producten vaak in hogere concentraties werkende stoffen bevat, hoef je een stuk minder te gebruiken dan bij goedkopere merken. Hierdoor kan je de prijs al met een factor drie of vier verminderen om het duurdere product hetzelfde aantal dagen te gebruiken. Bovendien is er meer onderzoek gedaan naar verschillende haartypes en de beste producten daarvoor. Hierdoor kun je makkelijker de producten vinden die perfect zijn voor jouw haar. Ook hier weer kan je een beetje advies aanvragen bij de salon over wat voor type haar jij hebt. Tevens is het met een beetje googlen ook vrij gemakkelijk te diagnosticeren. Tot slot krijg je ook meer waar voor je geld als je dat sprankelende kapsel straight van de kapper voor langere tijd gaaf kan houden!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén